✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Schuifpui wielen vervangen

Schuifpui wielen vervangen en stellen

Loopwagens of schuifpui wielen vervangen kent verschillende varianten. Er zijn namelijk diverse soorten aluminium schuifpui wielen. Ieder loopwiel heeft een eigen montagemogelijkheid. De verschillende opties zetten we op een rij.

Verstelbaar dubbele schuifpui wielen

Schuifpui wieltjes verstelbaar met dubbele wielen worden in de sponning gedrukt aan de onderkant van de schuifpui. Aan de zijkant zitten vleugeltjes waarmee de schuifpui wielen achter de rand gedrukt worden. Vanaf de kopkant wordt er een schroef ingedraaid zodat het schuifpui wieltje op zijn plaats blijft zitten.

Op het moment dat de schuifpui scheef staat, kunt u dus de wielen verstellen, zodat de schuifpui recht aansluit en goed in het slot valt.

Enkel nylon schuifpui wiel

Verstelbare wielen met een enkel wiel worden eigenlijk alleen achter het profiel gehaakt. Doormiddel van bolletjes blijft deze achter het profiel hangen. De verstelling gaat eveneens door middel van het schroefje aandraaien. Het schuifpui wiel gaat daardoor naar beneden en de schuifpui omhoog. Met deze wielen is het mogelijk om de onderdorpel te laten zitten.

Enkele vaste schuifpui wielen

Bij andere vaste loopwielen is het noodzakelijk om de onderdorpel te demonteren. De schroefjes van de loopwieltjes zitten hier vanuit de glassponning gemonteerd. Aan de kopkant van de aluminium schuifpui zit een schroef die los gedraaid kan worden. De onderdorpel kan hierdoor verwijderd worden. Met imbus 4 kan de schuifpui gesteld worden.

Welke schuifpui wielen heb ik nodig?

Om te bepalen welke schuifpui wielen nodig zijn voor vervanging dient eerst de schuifpui eruit gehaald te worden. Vervolgens kan eenvoudig bekeken worden welke wielen erin zitten.