✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Schuifpui beslag

Schuifpui beslag vervangen

Bij het vervangen van de hefschuif loopwielen of het hefschuifslot moet het systeem compleet vervangen. Het nieuwe slot heeft een andere overbrenging (bolletje) dan het oude hefschuifslot (gaatje).

De loopwagens passen hierdoor niet in het nieuwe systeem. De oude serie GU 935, GU 936 GU 953 worden vervangen door de nieuwe serie GU 934 en GU 937.

Stap 1 – Schuifpui hefslot

Bij een complete vervanging van het hefschuifdeurbeslag worden de sloten en wielen vervangen. De deurhoogte en doormaat bepalen hierbij welk type schuifpui slot nodig is:

Doornmaat schuifpui slot

Bij vervanging van een slot is de doornmaat bepalend. De doornmaat van een slot is de afstand vanaf de voorkant van de voorplaat tot het hart van de cilinder (zie de video). Voor het merk gu zijn er gu sloten met de doornmaten 37,5 millimeter en 27,5 millimeter. Hierbij kiest u gu934 voor 37,5 millimeter en gu937 voor 27,5 millimeter.

De oude serie GU 935, GU 936 GU 953 worden vervangen door de nieuwe serie GU 934 en GU 937.

Stap 2 – Schuifpui hefwielen

Bij vervanging heeft u twee keuzes aan de hand van de sponninghoogte die 45 millimeter of 57 millimeter is. De sponninghoogte is de grote van de sleuf aan de onderkant van de deur waar de loopwagens in gemonteerd zijn.

Stap 3a: Sluitnok vervangen?

De sluitnok zorgt voor aansluiting van de deur op het kozijn. Dit product wordt in combinatie gekocht met schuifpui gu sloten en gu loopwagens wanneer de huidige sluitnokken van het kozijn versleten zijn.

Wanneer de huidige sluitnokken nog niet versleten zijn kunnen deze ook gebruikt worden bij het vervangen van de wielen en het hefslot. Versleten sluitnokken? Bestel dan nieuwe sluitnokken. 

Stap 3b: Hefschuifpui hendel vervangen

De meest voorkomende schuifpui problemen met de hendel die wij tegen komen hebben te maken met slijtage aan de stift van de hendel. Bij een versleten schuifpui hendel adviseren we om ook een nieuwe hendel te kopen.

Stap 4: Hefschuifpui rubbers vervangen

Bij complete vervanging is het ook een geschikt moment om de rubbers van de schuifpui mee te vervangen.

Vragen over reparatie?

Heeft u vragen over de complete vervanging voor de hefschuifpui? Neem dancontactmet ons op of bestel direct in de webshop!