✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Schuifpui hendel kapot

Problemen met de schuifpui hendel komen regelmatig voor. Bijvoorbeeld door slijtage, veroudering en nalatig onderhoud. De meest voorkomende schuifpui onderdelen problemen met de hendel die wij tegen komen hebben te maken met slijtage aan de stift van de hendel. Dit is goed te zien op de foto hieronder.

Hefboom schuifpui kapot

Ook een breuk in het systeem komen we vaak tegen. Gevolgen zijn bijvoorbeeld dat de schuifpui hendel vast zit of dat de hendel niet meer naar beneden of omhoog gaat. De hefboom van de schuifpui is dan kapot. De enige oplossing bij deze slijtage is een vervanging van het bestaande schuifpui beslag. Er zijn problemen met schuifpui hendels die u zelf kunt oplossen met een eenvoudige handeling:

Hendel schuifpui draait door

Op een hefschuifpui hendel zit een imbusje wat ervoor zorgt dat de stift van de hendel in het systeem past. Het kan voorkomen dat dit onderdeel los trilt of kapot gaat. De oplossing hiervoor is het hendel eraf halen, de stift op de gewenste hoogte plaatsen; en het imbusje weer terug plaatsen.

Hendel schuifpui zit los

Wanneer de hendel los zit kunt u het kapje van het schuifpui beslag halen en de schroef aandraaien. Wanneer er spelling op de hendel zit gaat de hendel moeizaam open, reparatie van de schuifpui greep is dan noodzakelijk.

Schuifpui hendel blokkeert of schuifpui zit vast

Wanneer de schuifpui hendel blokkeert is het hefmechanisme kapot, het is daarom noodzakelijk om hefslot en loopwagens te vervangen. Hiervoor is een complete vervanging van het schuifpui beslag nodig.

Schuifpui hendel vervangen

Het vervangen van een schuifpui hendel is geen moeilijke klus. Bekijk de video van Arie van Doorn met de uitleg voor het vervangen van een schuifpui hendel of bestel direct nieuwe schuifpui hendels.

Stappenplan schuifpui hendel vervangen:

  1. Verwijder het afdekplaatje
  2. Draai de schroeven los
  3. Verwijder de buitenkom
  4. Vervang de oude hendel voor een nieuwe hendel
  5. Plaats de buitenkom opnieuw
  6. Draai de schroeven weer terug
  7. Bevestig het afdekplaatje