✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Loopwagen hefschuif kapot

Loopwielen hefschuifpui kapot

Schuift de hefschuifpui niet meer goed of klapt de schuifdeur naar beneden? De kans is dan groot dat de overbrenging van het schuifpui loopwiel kapot is.

Op de foto hierboven is de onderste loopwagen een nieuw product. Het bovenste product is gebruikt en al versleten. Dit is te zien aan het linkeronderdeel, de overbrugging. Bij het nieuwe onderdeel staat deze nog vast en recht. Hierdoor functioneert de schuifpui goed.

Bij het kapotte onderdeel is te zien dat het overbruggingsonderdeel gebroken is. Het hefsysteem van de schuipui werkt dan niet meer waardoor de pui naar beneden klapt en niet meer schuift.

Hefschuifpui loopwielen vervangen

Om de hefschuifpui weer goed te laten functioneren moeten de loopwielen dus vervangen worden. Afhankelijk van de sponninghoogte (grootte van de sleuf aan de onderkant van de deur waar de loopwagens in gemonteerd zijn) kiest u voor loopwagens 937 of 934.

Hefschuifpui wielen demonteren

Verwijder eerst de schroeven en wrik de gu schuifpui wielen uit de hefschuifpui.

Hefschuifpui wielen vervangen

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de hefschuifpui wielen vervangen moeten worden.

Slot van de hefschuifpui vervangen

Op het moment van een defect met de loopwagens of het hefschuifslot moet u dit systeem compleet vervangen. Het nieuwe hefschuifslot heeft een andere overbrenging (bolletje) dan het oude hefschuifslot (gaatje). De loopwagens passen daardoor niet in het nieuwe systeem.

Bekijk hier het probleem met de hefschuifsloten