✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Schuifpui zelf repareren

Schuifpui zelf repareren

Eenvoudige reparatie of complete renovatie

Problemen met de schuifpui onderdelen zijn vaak eenvoudig te verhelpen, of zelfs te voorkomen. Met tijdig onderhoud of het vervangen van versleten onderdelen kunt u de levensduur van de schuifpui verlengen. Hierdoor geniet u langer van de schuifpui. Op deze pagina geven we een aantal voorbeelden voor het repareren van de schuifpui.

Schuifpui beslag

Hendels, sloten, wielen en rubbers

Bij de hefschuifpui kunnen er verschillende problemen ontstaan met de hendel of het complete systeem (loopwielen, hefsloten, rubbers, enz.) Bekijk onderstaande items en video’s voor het vervangen van het complete schuifpui beslag of de problemen met de schuifpui grepen.

Schuifpui wielen repareren

Door slijtage en weinig onderhoud gaan de loopwielen van een aluminium schuifpui op een bepaald moment kapot. Het wiel functioneert niet meer doordat deze krom staat, afbreekt of compleet vast loopt. Om dure reparaties te voorkomen raden we aan om regelmatig de schuifpui wieltjes te vervangen. Wanneer u dit niet doet kan de schuifpui rail ernstig beschadigd raken.

Andere problemen met de schuifpui

Andere problemen zijn houtrot bij een schuifpui of onderdelen die kapot gaan door nalatig onderhoud.

Vragen over schuifpui zelf repareren?

Neem contact met ons op voor alle vragen over het repareren van schuifpuien. Zoekt u een specifiek onderdeel? Stuur dan foto’s via het formulier!