✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Schuifpui hendel beslag vervangen

Schuifpui hendel hefschuifpui vervangen

Het schuifpui beslag vervangen betekent het complete systeem van hefsloten en wielen vervangen of alleen de schuifpui hendel vervangen. Op deze pagina is het vervangen van de schuifpui hendel uitgewerkt. Klik hier voor de complete hefschuifpui systeem renovatie pagina.

Schuifpui hendel kapot of slijtage

Na verloop van tijd gaat er slijtage optreden bij gu hefschuifbeslag: de hendel gaat zwaar of de hendel draait door, de schuifpui gaat niet omhoog, de schuifdeur gaat niet op slot of dicht en de schuifdeur schuift niet meer.


Slijtage, weinig onderhoud of een breuk in het systeem kunnen de oorzaak zijn. Een ander probleem is dat de schuifpui hendel kapot is door een versleten stift, hierdoor kan de hefschuifpui niet meer open gemaakt worden.

Schuifpui hendel vervangen

Bij het vervangen van een hefschuifbeslag hendel is het in eerste instantie belangrijk om bij de schroeven te komen waar de hendel mee bevestigd is. De hendel is voorzien van een afdekkapje die gemakkelijk te demonteren is.

De schroeven aan de boven- en onderkant kunt u los maken (zie de video). Het afdekkapje is vervolgens eenvoudig eraf te halen. Op deze manier is de hendel te demonteren en zijn de schroeven zichtbaar.

Stappenplan schuifpui hendel vervangen:

  1. Verwijder het afdekplaatje
  2. Draai de schroeven los
  3. Verwijder de buitenkom
  4. Vervang de oude hendel voor een nieuwe hendel
  5. Plaats de buitenkom opnieuw
  6. Draai de schroeven weer terug
  7. Bevestig het afdekplaatje

Schuifpui greep kopen

In onze webshop kunt u nieuwe schuifpui hendels kopen van het merk GU. Dit merk is geschikt voor vervanging van alle schuifpui beslag merken. Bijvoorbeeld: Hoppe, Buva, Siegenia of Maco.

Compleet schuifpui beslag vervangen

Het vervangen van schuifpui beslag kan noodzakelijk zijn door verschillende problemen met het hefslot, de loopwielen of de hendel. Wanneer de schuifpui wielen versleten zijn komt de schuifpui lager te staan. Het gu schuifpui hefslot werkt daardoor niet meer.

Een schuifpui die niet meer schuift wordt vaak toegeschreven aan de loopwielen. In veel gevallen rollen de wielen wel maar het hefschuifslot heeft onvoldoende ruimte om de wielen naar beneden te drukken. Hierdoor schuurt de schuifpui over de grond heen.

Op het moment van een defect met het schuifpui beslag, de loopwielen en het hefschuifslot, moet u dit systeem compleet vervangen. Het nieuwe hefschuifslot (GU934 of GU937) heeft een andere overbrenging (bolletje) dan het oude GU935 of GU936 hefschuifslot (gaatje). De schuifpui wielen passen daardoor niet in het nieuwe systeem. Een defect met één onderdeel betekent dus dat andere schuifpui onderdelen ook vervangen moeten worden.

Bekijk de volledige reparatie van het schuifpui beslag in het onderstaande bericht: