✓ Schuifdeurspecialist ✓ Snelle en veilige verzending ✓ Vraag ons om advies ✓ 400+ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ reviews op Trustpilot

Hendel en Slot Hefschuifpui kapot

  • Hendel en Slot Hefschuifpui kapot

Schuifpui gaat niet meer open

Door weinig of geen onderhoud gaat op een bepaald moment het hefmechanisme minder goed werken. De hefschuifpui gaat hierdoor niet meer open. Wanneer het hefslot en de loopwielen niet gesmeerd worden slijten deze onderdelen veel sneller.

Versleten stift van de hendel

Op de foto zijn twee hefschuif hendels te zien. De linker is nieuw en in goede staat. De rechter greep heeft een versleten stift door weinig onderhoud en smering.

Door het slijten van de stift moet er veel kracht gezet worden om de hendel naar beneden te draaien. Hierdoor breekt de hefschuifpui beslag hendel af na veel slijtage.

Om te controleren of het hefmechanisme van de schuifpui kapot is kunt u de hendel demonteren.

Overbrenging werkt niet meer

Op deze foto zijn de versleten hendel en slot te zien. De stift van de hendel past niet meer goed in de overbrenging. Er zit namelijk een diep, ingesleten groef bij de schuifpui hendel. Dit betekent dat het hefmechanisme compleet versleten is. Het mechanisme slijt op deze manier in de hendel.

De schuifpui gaat moeizaam open of helemaal niet meer. In dit geval is het dus noodzakelijk om de greep en het slot te vervangen.

Advies onderhoud slot

Ons advies is om de onderdelen van de hefschuifpui regelmatig te onderhouden. Bijvoorbeeld het hefschuif slot met Slotenspray. Plaats geen olie en vet op de onderrail. Waarom niet? Bij de onderrail is beperkte ruimte waardoor het toevoegen van olie en vet ervoor zorgt dat vuil juist wordt aangetrokken. Hiervoor kunt u de onderrail reiniger en ontvetter kopen in onze webshop.

Nieuwe schuifpui onderdelen

Bij erge slijtage adviseren we om de hefschuifpui onderdelen te vervangen. Hiervoor kunt u in onze webshop hefschuifbeslag, sloten of nieuwe loopwielen bestellen. Meer informatie? Bel ons via 0418-745041 of neem contact op via het formulier op de website.